شبکه بهداشت و درمان سروستان
رژیم غذایی سالم برای افطار
توصیه های غذایی سالم در وعده افطار از زبان کارشناس تغذیه شبکه بهداشت و درمان سروستان
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سروستان، «الهه احمدی منش»، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سروستان در رابطه با وعده غذایی سالم در افطار بیان کرد: سفرههای افطاری در طول ماه مبارک رمضان با انواع غذاهای چرب و شیرین مثل حلوا، کاچی، خرما، شله زرد، شیربرنج شیرین و زولبیا و بامیه رنگین میشود، اما باید بدانید که چنین رژیم غذایی برای افطار میتواند عوارضی برای سلامتیتان داشته باشد.
او گفت: یک افطار مناسب بهتر است مانند یک وعدۀ صبحانه کامل یا یک وعده شام باشد. مثلا نان و پنیر و سبزی، انواع کوکو و کتلت که زیاد چرب نباشد، برای افطار مناسب است.
از آنجا که معده در طول روز برای مدت زیادی خالی بوده، بهتر است افطار را با خوردن یک مایع گرم (نه داغ) مانند چای، سوپ رقیق یا شیر گرم شروع کنیم. آشهای سنگین برای وعده افطاری و بازکردن روزه اصلا مناسب نیستند.
از آنجا که دستگاه گوارش برای مدتی طولانی خالی بوده، لازم است هنگام غذاخوردن در وعده افطار، آرامش داشته باشید و به آرامی و بسیار مختصر غذا بخورید تا دستگاه گوارشتان دچار آسیب نشود.
استفاده از غذاهای سادهای مانند نان تازه، پنیر و مغز گردو، سبزی خوردن، خیار و گوجه فرنگی در وعده افطاری مناسب است. این مواد گرسنگی را به آرامی رفع کرده و باعث میشوند بتوانید یک ساعت بعد، مقداری میوه بخورید و نیم ساعت بعد شام میل کنید. در وعده شام هم میتوانید از مواد غذایی پروتئیندار مانند برنج با انواع خورش استفاده کنید.
بهتر است علاوه بر وعدههای افطاری و سحری، در زمان بین افطاری و سحری نیز آب کافی بنوشید. معمولا در ماههای گرم سال در هر روز، هرکس حدود ۱۰ لیوان آب و الکترولیت از دست میدهد. به همین دلیل بد نیست علاوه بر آب چند لیوان شربت آبلیمو یا خاکشیر کم شیرین یا آبمیوه های تازه و طبیعی نیز بنوشید.
پایان خبر