01 آذر 1403

  • 1403/03/27
  • - تعداد بازدید: 88
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سروستان

توصیه های کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سروستان برای پیشگیری از گرمازدگی

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سروستان، کارشناس تغذیه مرکز بهداشت سروستان گفت: در فصل تابستان به ویژه در سال های اخیر و گرمای طاقت فرسا بعضی از افراد دچار گرما زدگی ،کم ابی،سردرد و بی حالی و یا حتی تکرر ادرار خواهند شد.

«مریم کاویانی» با توجه به موارد بالا توصیه های تغذیه ای بمنظور تغذیه سالم تر و مناسب تر در پیشگیری از گرمازدگی بیان کرد:
1. بدن خود را هیدراته نگه دارید:هیدراته نگه داشتن بدن در کل سال مهم است. اگر بیشتر از دو ساعت خودتان را در معرض هوای گرم و آفتابی قرار دهید ، عرق زیادی روی بدنتان می نشیند و مایعات اصلی بدن از بین می رود و در نتیجه در معرض کم آبی قرار خواهید گرفت. پس مصرف آب را در هیچ صورتی فراموش نکنید و بهتر است که هر یک ساعت ، یک لیوان آب بنوشید .البته این توصیه عمومی است.


2. بدن خود را با الکترولیت ها تقویت کنید:علاوه بر آبرسانی با آب ، الکترولیت ها خطر از بین رفتن تعادل مواد معدنی در بدن را کاهش می دهند. موادی مثل سدیم، کلسیم و پتاسیم جزء الکترولیت های اصلی محسوب می شوند که بر اثر عرق از بین می روند و می توانید آن ها را از طریق نوشیدنی های ورزشی، مواد غذایی کامل و مغذی مثل نان، کشمش ، سیب زمینی، اسفناج و شیر دریافت کنید.

3. نوشیدنی های سالم بنوشید:مصرف نوشیدنی ها برای تامین آب داخل بدن بسیار مهم هستند. البته هرگز نباید از الکل در هیچ شرایطی استفاده کنید. بلکه می توانید از نوشیدنی های سالم بنوشید و انتخاب های هوشمندانه ای داشته باشید. مصرف نوشیدنی های مضر را کاهش دهید و به دنبال آب میوه های طبیعی و مغذی بگردید.یا در بطری های اب ترکیب سبزیجات یا برش های میوه اضافه شود.

4. از خوردنی های تابستانی استفاده کنید:از میوه ها و خوراک های تابستان در خود تابستان استفاده شود.تغییر فصل باعث تنوع خوراکی ها می شود. پس همیشه به دنبال خوردنی های مخصوص هر فصل باشید و از فروشگاه های محلی، مواد غذای مخصوص فصل مورد نظر را خریداری کنید و از میوه و سبزیجات تابستانی استفاده کنید
5.رفتار غذایی باید در فصل های مختلف متناسب با ان فصل تغییر کند،غذایتان را در فضای خنک میل کنید:غذا خوردن زیر آفتاب در هوای گرم اصلاً مناسب نیست، هنگام خوردن غذا محیط اطراف را خنک کنید و مکانی سایه و خنک را انتخاب کنید. قرار گرفتن مواد غذایی در زیر آفتاب سبب از بین رفتن ویتامین ها و... می شود پس غذاهایتان را زیر آفتاب نگذارید.


6.میوه و سبزی همراه غذاهای سرخ کرده بخورید:برای جبران خشکی و کم آبی غذاهای خشک و گریل شده پس از مصرف این غذاها در تابستان از سبزی و میوه های سرد و مرطوب مثل گوجه فرنگی، خیار، کیوی، انبه و آناناس که آبدار هستند، استفاده کنید. غذاهای سرخ کرده و غذاهای گریل شده به سیستم هضم انسان آسیب می زنند.


7. مایعات سرد ننوشید:مایعات مصرفی شما در تابستان نباید خیلی داغ و نباید بسیار سرد باشد زیرا مایعات بسیار سرد به دستگاه های مختلف بدن آسیب وارد می کنند و به خصوص در کار طبیعی کبد و معده اختلال ایجاد کرده و در مسیر گوارش انسداد ایجاد می نمایند. دسرهای غذایی سرد معمولاً باعث ضعیف شدن سیستم گوارش می شوند. مصرف غذاها و نوشیدنی های بسیار سرد باعث می شود که عمل هضم غذا متوقف شود. غذاها و نوشیدنی های سرد باعث جلوگیری از عرق کردن می شوند.


8. یک غذای سالم برای بیرون از منزل تهیه کنید:هوای تابستان به گونه ای است که افراد دوست دارند در بیرون از منزل غذا بخورند. پس، از قبل باید غذاها را آماده کنید. در این شرایط مواد غذایی مثل سالاد سیب زمینی، ماکارونی و پنیر کاربرد دارند. البته که چنین غذاهایی وسوسه برانگیز هستند اما نباید سالم بودن آن ها را فراموش کنید. از غذاهای سالمی استفاده کنید که هم خوشمزه باشند و هم شما را سیر نگه دارند./ پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 103816
کلیدواژه

تصاویر