شبکه بهداشت و درمان سروستان
برنامه آموزشی به مناسبت هفته پیشگیری از دخانیات
«حفاظت از کودکان و نوجوانان در برابر دخانیات، حق و مسئولیت همگانی»
به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت ودرمان سروستان، کارشناس سلامت روان مرکز بهداشت گفت: والدین نیروی قدرتمندی در جلوگیری از مصرف دخانیات نوجوانان و جوانان هستند. والدین و مراقبان، اولین معلمان کودک هستند و میتوانند از سلامت کودک خود در حال حاضر و در طول زندگی حمایت کنند. باید خانه و ماشین خود را عاری از دود دخانیات نگه دارند تا از کودک خود در برابر دود دست دوم و دست سوم محافظت شود.
«صدیقه عدالتی» افزود: والدین باید به دیگر والدین، مربیان و بزرگسالان ملحق شوند تا ایدههایی را برای تشویق جوانان به انتخاب سبک زندگی بدون دخانیات به اشتراک بگذارند. صحبت کردن با کودکان در مورد خطرات مصرف دخانیات، توانمندسازی و آموزش راههای نه گفتن در مقابل تبلیغات، تصاویر و فشارهای اجتماعی برای مصرف دخانیات نیز توصیه میشود.
کارشناس آموزش سلامت شبکه بهداشت در ادامه بیان کرد: یکی از مشکلات عمده بهداشت در زمان ما گسترش استعمال دخانیات در جامعه می باشد که این خود یک بعنوان یکی از شایعترین عوامل مرگ و میر در جهان شناخته شده ،چرا که مصرف این مواد عامل ۲۵ درصد بیماری کشنده از جمله سرطان ها و بیماری های قلبی عروقی میباشد و انتظار می رود در سالهای آینده بزرگترین و بیشترین عامل مرگ و میر و کاهش طول عمر باشد.
«مهسا موسایی» افزود: طی سالهای اخیر مصرف انواع مواد دخانی مانند قلیان به طور گسترده در جامعه شایع شده است که نقش خاصی در ورود جوانان و نوجوانان در عرصه استعمال دخانیات ایفا میکند که میبایست این گروه از افراد جامعه در زمینه عدم مصرف اینگونه مواد با توجه به زیانهایی که در آینده گریبان گیر آنها میشود بکوشند و از مصرف آنها اجتناب کنند.