شبکه بهداشت و درمان سروستان
بیشتر بدانیم، اصول خود مراقبتی در مراسم پیاده روی اربعین
بایدها و نبایدهای بهداشتی سفر پیاده روی اربعین
- رعایت عدم استعمال دخانیات به دلیل تاثیر آن بر تضعیف سیستم ایمنی بدن و مستعد نمودن افراد در ابتلا به ویروس الزامی است .
- از خوردن سالاد و سبزی جات خام بدون سالمسازی خودداری کنید.
- میوه ها قبل از مصرف حتما خوب شسته و سالمسازی شوند
- قبل از مصرف مواد غذایی کنسرو شده 20 دقیقه آنها را بجوشانید و به علائمی مانند کنسروهای باد کرده، زنگ زده، سوراخ شده و کنسروهایی که مواد داخل آن بوی نامطبوع دارند توجه داشته باشید.
- غذاهای پخته شده نباید بیش از دو ساعت در دمای محیط نگهداری شود و بیشتر از یک بار نباید گرم شوند.
- از حمل موادغذایی پخته شده به صورت انفرادی خودداری شود.
- به دلیل گرمی هوا و جلوگیری از مسمومیت و گرمازدگی از دوغ های پاستوریزه بسته بندی شده استفاده کنید.
- از نوشیدن چای و مایعات داغ در لیوان های یکبار مصرف شفاف خودداری کنید.
- در طول راه، به عنوان تنقلات، مقداری آجیل مثل نخودچی کشمش، خرما، انجیر خشک، گردو، بادام، پسته و فندق کم نمک و لیموترش به همراه داشته باشید.
- حتی الامکان از راهپیمایی در ساعات طلوع و غروب آفتاب (یک ساعت قبل و یک ساعت بعد از اذان مغرب) خودداری کنید.
- لباس های رنگ روشن و غیر چسبان بپوشید.
- لباس های آستین بلند و شلوار بلند بپوشید طوریکه دستها و پاها به طور کامل پوشانده شود.
- در صورت امکان از کرم/ اسپری دور کننده حشرات برای مناطقی از پوست که پوشیده نمی شود، استفاده کنید ( بهتر است برای کودکان زیر سه سال استفاده نشود ) .
- از کمک گرفتن اتباع خارجی در آماده سازی و طبخ توزیع غذا جداً خود داری شود.
- از برقراری موکب در مکان هایی که در مجاورت آن مرداب، فاضلاب، چاه بهسازی نشده و تل زباله است خودداری نمایید.
- نظافت مستمر محل موکب (محوطه، محل اسکان زائرین و خادمین، انبار وسایل و تجهیزات و موادغذایی) با مشخص بودن مسئول بایستی صورت پذیرد.
- تهویه طبیعی محل اسکان زائرین بایستی به صورت مرتب انجام شود به طوری که در هیچ زمانی دارای هوای سنگین و بوی نامطبوع نباشد.
«مهناز بنگری»
کارشناس بهداشت محیط شبکه بهداشت و درمان سروستان