05 آذر 1403

  • 1400/09/03
  • - تعداد بازدید: 16
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
شبکه بهداشت و درمان سروستان

برنامه حمایت تغذیه ای زنان باردار و شیرده نیازمند در شهرستان سروستان

.

برنامه حمایت تغذیه ای زنان باردار و شیرده نیازمند در شهرستان سروستان

طرح توزیع بسته های حمایتی تغذیه برای مادران باردار و شیرده نیازمند شهرستان سروستان توسط شبکه بهداشت و درمان شهرستان، با حضور فرماندار، سرپرست و معاون بهداشتی شبکه،امام جمعه و اعضای شورای خیرین تامین سلامت درشهرستان آغاز گردید.

 

به گزارش روابط عمومی شبکه بهداشت و درمان سروستان ، رئیس مرکز بهداشت شهرستان سروستان با اعلام توزیع 40 بسته حمایتی تغذیه در بین زنان باردار و مادران شیرده شهرستان گفت:  

شیوع تولد نوزاد کم­وزن یکی از شاخصهای مهم بهداشتی است. نوزادانی که با وزن کمتر از 2500 گرم متولد می شوند بیشتر در معرض ابتلاء به سوء تغذیه و بیماریهای مختلف بوده و خطر مرگ و میر در آنان بیشتر از نوزادانی است که با وزن طبیعی متولد شده اند. دو سوم کل مرگ های نوزادی مربوط به نوزادان کم­وزن است. در کشورهای در حال توسعه، سوءتغذیه مادر در بدو حاملگی، وزن گیری نامطلوب او بعلت دریافت ناکافی غذا  مهم ترین علل تولد نوزاد کم­وزن می باشد. با توجه به اهمیت و نقش حیاتی و غیر قابل انکار تغذیه در دوران بارداری بر سلامت مادر و جنین و حتی تاثیر به سزای آن در دوران پس از نوزادی ، شبکه بهداشت سروستان بر آن شد از وضعیت سوء تغذیه مادران باردار و اثرات سوء ناشی از آن که بر سلامت مادر و کودک تاثیر می گذارد بکاهد.

 

دکتر «لیلا سلطان پور» افزود: غذایی که در دوران بارداری مصرف می‌شود نیازهای تغذیه‌ای مادر و همچنین رشد جنین را تأمین می‌کند ولی متأسفانه محرومیت‌های اقتصادی و درآمد پایین در برخی موارد  به کاهش توان خرید مواد غذایی مناسب و باارزش می‌شود.

 

لذا اجرای برنامه های حمایتی و تخصیص سبدهای غذایی به این گروه از جمله اقداماتی است که می تواند به بهبود وضعیت تغذیه و منحنی وزن گیری زنان باردار ، بهبود وضعیت رشدی کودکان تازه متولد شده و کاهش کم وزنی زمان تولد کمک نماید..

 

وی گفت: جامعه هدف در این طرح، مادران بارداری هستند که توسط مراکز بهداشتی درمانی و خانه‌های بهداشت شناسایی و به شبکه بهداشت شهرستان معرفی می‌شوند. بر اساس وضعیت مادران باردار و شیرده در مراقبتهای بهداشتی انان درطی بارداری طی جلسه ای با حضور رییس مرکز بهداشت و مسئول واحد بهبود تغذیه شهرستان لیست افرادی که اختلال انها ناشی از مشکلات تغذیه ای بوده استخراج گردید سپس با کمیته امداد شهرستان جلسه ای تشکیل و اسامی مطرح و با همکاری کمیته امداد بر اساس ضوابط حمایتی ان اداره تعدادی از افراد تحت پوشش کمیته قرار گرفتند و برای سایر افراد که 40مادر باردار و شیرده می باشند پس از بررسی و نیازسنجی انها از نظر مواد مغذی لیست مواد غذایی تهیه گردید و طی جلسه ای با شورای خیرین تامین سلامت شهرستان برنامه حمایت تغذیه ای زنان باردار و شیرده مبتلا به سوء تغذیه خانوار های نیازمند که براساس شاخص های نیازمندی منطقه انتخاب شده اند، مطرح گردید و با تلاش ان بزرگواران موفق به تهیه 40بسته حمایتی تغذیه با مبلغی حدود 16میلیون تومان شده ایم..

 

هدف از این برنامه ارتقاء سطح سلامت تغذیه ای زنان بارداروشیرده دچار سوء تغذیه نیازمند بوده واین برنامه با مشارکت گروه بهبود تغذیه جامعه شبکه بهداشت و خیرین تامین سلامت سروستان به مورد اجرا گذاشته می شود.

 

در این طرح حمایتی ، مادران باردار شهری و روستایی که دارای شرایط زیر هستند با اولویت شرط نیازمندی،هر سه ماه یکبار سبدهای غذایی تهیه شده توسط  شورای خیرین تامین سلامت شهرستان سروستان اهداء می گردد.

شرایط:

الف )  نیازمند بودن مادر ( به تایید شورای اسلامی منطقه سکونت) و نداشتن بیماری(شرایط منع مطلق بارداری

ب ) دارا بودن یکی از شاخص های بهداشتی – تغذیه ای به ترتیب اولویت زیر و با تایید اعضای تیم سلامت از این خدمات استفاده نمایند:

توده بدنی کمتر از 18.5

وزن کمتر از 45 کیلوگرم در قبل از بارداری

 هموگلوبین کمتر از 11 گرم در دسی لیتر (در سه ماهه دوم بارداری)

 دوقلویی و بیشتر

وزن گیری نامطلوب دوران بارداری بر اساس جدول میزان افزایش وزن بر حسب شاخص توده بدنی

 

اقلام سبد غذایی ارائه شده توسط دفتر بهبود تغذیه پیشنهاد و توسط شورای خیرین تامین سلامت تهیه می شود.

 

 اقلام موجود در سبدغذایی توزیعی سه ماهه برای هر زن باردار یا شیرده به شرح زیر می باشد:

) 3کیلو برنج (گروه نان و غلات هرم غذایی

ماکارونی معمولی یا غنی شده 1بسته 700 گرمی (گروه نان و غلات هرم غذایی)

 ) مرغ منجمد 1عدد (گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها از هرم غذایی

گوشت قرمز نیم کیلوگرم (گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها از هرم غذایی

 لوبیا 1 بسته یک کیلوگرمی (گروه گوشت، حبوبات، تخم مرغ و مغزها از هرم غذایی

 خرما 1 کیلو گرم (گروه میوه جات هرم غذایی

 روغن مایع 1بطری 900 گرمی (گروه متفرقه هرم غذایی

قصبک 1 کیلوگرم(گروه میوه جات

تخم مرغ30عدد(گروه گوشت ،حبوبات،تخم مرغ و مغزها از هرم غذایی

 

این سبد غذایی از لحاظ انرژی حدودا90درصد نیاز روزانه یک زن باردار با نیاز غذایی متوسط را تامین می نماید. همچنین همانطور که ذکر شده از اقلام تمامی گروههای غذایی هرم راهنمای غذایی در این سبد موجود بوده و  تنوع غذایی هم در آن رعایت شده است. رعایت این اصول باعث شده تا سبد غذایی ارائه شده بعنوان یک سبد غذایی ارزشمند و بر طبق نیازهای تغذیه ای مادران باردار دچار سوء تغذیه نیازمند باشد.

دکتر «لیلا سلطان پور» گفت: در حال حاضر 40نفر مادر باردار یا شیرده نیازمند تحت پوشش برنامه هستند و هر سه ماه یکبار سبد غذایی تعریف شده با حضور خیرین تامین سلامت و توسط شبکه بهداشت شهرستان توزیع می گردد./ ن .امینی

پایان خبر

  • گروه خبری : اخبار,اخبار واحدها
  • کد خبری : 50889
کلیدواژه

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید